Idea siirtyä visuaalisempaan formaattiin eli musiikkiteatteriin on lähtöisin laulu- ja tanssiyhtye Koljadan taiteelliselta johtajalta Gennadi Petrenkolta. Nuoren kollektiivin päätehtävänä on luoda jokaisesta esityksestä ilmeikäs ja värikäs, täyttää se runsaalla sisällöllä ja erilaisilla tyyleillä ja liittää ne yhtenäiseksi juonelliseksi linjaksi. Katsojalle halutaan antaa elämys, joka on paljon enemmän kuin konsertti, joka on kuin musiikillinen näytelmä, jossa katsoja ilman sanoja vain laulun, musiikin, tanssin ja pukujen kielellä ymmärtää tekijän ajatuksen ja voi eläytyä näytelmän henkilöiden tarinoihin. Tässä luovassa tehtävässään nuoret esiintyjät onnistuvat erinomaisesti.
Kaikkien Gennadi Petrenkon musiikkiteatterin esitysten perustana ovat ukrainalaiset kansanlaulut, laulut, joita lauletaan Ukrainan eri alueilla aina Karpaattien vuorilta Länsi-Ukrainasta itäisten seutujen aromaille asti. Laulujen tyylit vaihtelevat lyyrisistä leikillisiin, riittilauluista kasakkalauluihin. Laulut esitetään soolona ja moniäänisesti, a capella ja myös erilaisten soitinten säestämänä. Esityksissä on mukana mm. kitara ja viulu, harmonikka ja erilaisia ukrainalaisia perinteisiä puhallinsoittimia. Teatterin erityispiirteenä on se, että jokainen jäsen soittaa ainakin yhtä tai useampaa soitinta. Ilmeikkyyttä ja näyttävyyttä esiintymisiin tuovat ukrainalaisen tanssin elementit, jotka ovat mukana jokaisessa esityksessä. Sympaattiset naamiaispukuiset esiintyjät saavat katsojat hyvälle tuulelle. Puvut puolestaan antavat hyvän kuvan rikkaasta ja monipuolisesta ukrainalaisesta kansankulttuurista.
Suomalaiselle yleisölle Gennadi Petrenkon musiikkiteatteri tarjoaa maalauksellisen musiikki- ja lauluesityksen, joka perustuu Nikolai Gogolin, ukrainalaisen folkloren todellisen asiantuntijan, kertomuksen ”Sorotsinin markkinat” aiheeseen. Yleisö pääsee mukaan musiikilliselle etnografiselle matkalle ukrainalaiseen kansanelämään, tarkemmin sanottuna ukrainalaisen maalaiskylän elämänmenoon. Juonen perustana on tarina kahdesta nuoresta rakastavaisesta, Paraskasta ja Grytskosta, jotka taistelevat oikeudesta yhteiseen tulevaisuuteen huolimatta vanhempien vastustuksesta, ilkeistä juonista ja paholaisen tempuista. Koko tarina tapahtuu meluisalla torilla, keskellä Sorotsinin kylää. Ja taustalla pyörii siis koko ajan markkinatohina: tuliset tanssit, laulut, juorut, riidat ja lemmentouhut. Lisäksi on pakko sanoa, että Sorotsinin kylä on oikeasti olemassa vielä nykyäänkin, ja että se sattuu olemaan Nikolai Gogolin syntymäpaikka. Ja että siellä järjestetään joka vuosi Ukrainan suurimmat markkinat, nimeltään tietenkin Sorotsinin markkinat.
Tervetuloa Sorotsinin markkinoille! Markkinoille, joilla elämä kuhisee aamunkoitosta auringonlaskuun. Markkinoille, joilla jokainen varmasti löytää jotain mieleistään. Teatterin taiteilijat saavat takuuvarmasti jokaisen hyvälle tuulelle!